Președintele Bulgariei: "Operațiunea din Siria demonstrează neglijarea ONU"

  • 16 Aprilie 2018 14:20
Președintele Bulgariei:

"Operațiunea din Siria demonstrează neglijarea ONU", a declarat președintele bulgar, Rumen Radev, într-un comentariu referitor la atacul SUA, Marii Britanii și Franței asupra Siriei. Șeful statului bulgar nu a comentat poziția țării sale asupra acestui caz.

Radev a precizat că serviciile și-au făcut datoria, pentru a-i informa mai ales pe cetățenii bulgari din Siria. În ceea ce privește vizita pe care președintele bulgar urmează să o efectueze la Moscova, aceasta va avea loc, cel mai probabil, pe 21 sau 22 mai.

De asemenea, este analizată posibilitatea unei vizite a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, la Sofia, însă până în prezent nu sunt cunoscute date exacte. Întrebat dacă acum este cel mai potrivit moment pentru o vizită în Rusia, șeful statului bulgar a răspuns: "În momentele de confruntare, trebuie să ne străduim să menținem dialogul și să reducem tensiunile. Contribuția culturală și mondială a Bulgariei nu poate deveni angajamentul unui conflict politic. Tocmai în perioade de confruntare trebuie să menținem dialogul, trebuie să căutăm interese comune în lupta împotriva terorismului și cum să atenuăm această tensiune. Așadar, în această privință, cred că trebuie menținute dialogurile și canalele de dialog".

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău