Președintele Braziliei Jair Bolsonaro a oferit funcția de ambasador în SUA unuia dintre fiii săi

  • 12 Iulie 2019 12:54
Președintele Braziliei Jair Bolsonaro a oferit funcția de ambasador în SUA unuia dintre fiii săi

Președintele brazilian Jair Bolsonaro i-a oferit celui de-al treilea său fiu, Eduardo Bolsonaro, în vârstă de 35 ani, funcția de ambasador al Braziliei la Washington, informează site-ul postului BBC, scrie Mediafax.ro

Eduardo Bolsonaro este numit de presă "ministrul de Externe din umbră" ca urmare a influenței puternice pe care o exercită asupra ideilor de politică externă ale președintelui Braziliei.

În cazul în care va accepta postul de ambasador, lucru pe care a spus că îl va face, Eduardo Bolsonaro va trebui să demisioneze din funcția de membru al Congresului de la Brasilia.

Fără să țină cont de poziția tradițional precaută în plan diplomatic a Braziliei, atât președintele, cât și fiul său, se declară proamericani.

Jair Bolsonaro, poreclit "Trump de la tropice", care a fost ales președinte pe fondul frustrării alegătorilor față de violența, corupția și problemele economice din Brazilia, a promis că va restabili ordinea în țară, inclusiv prin folosirea unor metode dure. Însă criticii săi semnalează cu îngrijorare o aparentă înclinație a acestuia spre autoritarism și intoleranță.

Influența modelului politic promovat în SUA de Trump a fost recunoscută chiar și de Bolsonaro, care a afirmat că: "Trump este un exemplu pentru mine … și în multe feluri pentru Brazilia".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău