Președintele brazilian Jair Bolsonaro, aflat în carantină, anunță că va fi supus unui nou test

  • 14 Iulie 2020 09:05
Președintele brazilian Jair Bolsonaro, aflat în carantină, anunță că va fi supus unui nou test

Președintele brazilian Jair Bolsonaro, în carantină de o săptămână după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, a anunțat luni că va fi supus unui nou test și că este nerăbdător să își reia activitățile normale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

El a făcut această declarație într-un interviu telefonic la postul de televiziune CNN Brasil de la reședința sa oficială din Brasilia, Palatul Alvorada, unde este în carantină.

Potrivit AFP, președintele de extremă-dreapta a spus că urmează să fie supus marți unui nou test PCR. "Aștept rezultatul cu nerăbdare pentru că nu mai suport această rutină de a rămâne în casă. E oribil", a declarat el.

Liderul brazilian a pozat pentru presă hrănind păsări emu în fața palatului, cu mască pe față.

În vârstă de 65 de ani, Bolsonaro relativizează de la începutul crizei sanitare gravitatea pandemiei și s-a declarat împotriva măsurilor de izolare luate de guvernatorii statelor braziliene, insistând pe necesitatea de a nu bloca economia națională.

El a declarat în interviul de luni că se simte "foarte bine", că nu a avut febră sau probleme respiratorii și că nici nu și-a pierdut gustul, unul din simptomele clasice ale COVID-19.

Marți, "dacă totul va merge bine, mă voi întoarce la muncă. Bineînțeles, dacă nu va fi așa, voi mai aștepta câteva zile", a spus Bolsonaro.

"În rest, totul e bine, lucrăm tot timpul prin videconferință și facem tot ce este posibil pentru ca lucrurile să se acumuleze cât timp sunt la Alvorada", a mai declarat el.

Joia trecută, Bolsonaro a declarat în live-ul său săptămânal de pe Facebook că după ce s-a simțit rău a început să ia aproape zilnic un comprimat de hidroxiclorochină, un medicament controversat.

"Mă simt foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu", a spus el.

Folosită de decenii împotriva paludismului, hidroxiclorochina este utilizată în multe țări pentru a combate COVID-19. Însă eficacitatea sa nu a fost dovedită oficial, iar această chestiune divizează profund comunitatea științifică mondială.

După SUA, Brazilia este a doua țară în privința cazurilor de contaminare și de decese legate de COVID-19.

Brazilia avea luni 1.884.967 de cazuri și 72.833 de decese. Datele au incluse și cele 20.286 de noi cazuri și 733 de noi decese înregistrate în cursul ultimelor 24 de ore.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău