Președintele autoproclamat al Venezuelei a fost ținta unei tentative de intimidare

  • 01 Februarie 2019 09:03
Președintele autoproclamat al Venezuelei a fost ținta unei tentative de intimidare

Președintele autoproclamat al Venezuelei, Juan Guaido, afirmă că familia sa a fost ținta unei tentative de intimidare din partea temutelor forțe speciale ale poliției, care au fost acuzate în trecut de o serie de încălcări ale drepturilor omului, inclusiv execuții sumare.

Guaido a declarat că nu se va lăsa intimidat și le-a trimis principalilor susținători externi ai regimului socialist al lui Nicolas Maduro, China și Rusia, mesaje în care afirmă că o schimbare de guvern este în interesul lor, întrucât doar așa au vreo șansă de a recupera banii împrumutați Venezuelei, țară care se află într-o severă criză economică. Între timp continuă și presiunile externe asupra regimului Maduro, care a respins până acum cererile de a organiza alegeri anticipate.

Statele Unite au avertizat Rusia și alte puteri să nu participe la ceea ce au numit "jefuirea aurului și petrolului" Venezuelei, după ce Reuters a scris că guvernul va vinde o parte din rezerva de aur către Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, Parlamentul European l-a recunoscut, ieri, pe Juan Guaido drept "președinte interimar legitim" al Venezuelei.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău