Președintele Austriei, prins de poliție într-un local, alături de soție, după ora închiderii

  • 24 Mai 2020 20:30
Președintele Austriei, prins de poliție într-un local, alături de soție, după ora închiderii

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și-a prezentat în mod public scuzele duminică, după ce a fost prins de poliție alături de soția sa, Doris Schmidauer, pe terasa unui restaurant din centrul Vienei după ora de închidere, nerespectând restricțiile impuse de autorități împotriva răspândirii noului coronavirus, transmite DPA, preluat de Agerpres.

Van der Bellen a confirmat cele întâmplate pentru cotidianul Kronen Zeitung și și-a prezentat scuzele, explicând că purta o conversație cu soția sa și nu a băgat de seamă când a trecut timpul.

Poliția a confirmat, de asemenea, că președintele Austriei a fost văzut în restaurant. Acesta consuma încă băuturi alcoolice împreună cu soția sa, la o masă, atunci când poliția a pătruns în local pentru o verificare de rutină. Restaurantul era oficial închis în momentul controlului poliției.

În Austria, barurile și restaurantele pot ține deschis doar până la ora 23:00. În caz contrar, patronii localurilor riscă amenzi drastice, de până la 30.000 de euro, conform unor legi noi legate de pandemia cu noul coronavirus.

"Îmi pare într-adevăr foarte rău. A fost o greșeală", a declarat președintele Van der Bellen pentru publicația Kronen Zeitung.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău