Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, la Chișinău: „Nu am văzut niciun motiv în blocarea României și Bulgariei la Schengen. Decizia Guvernului austriac este greșită”

  • 16 Noiembrie 2023 16:17
Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, la Chișinău: „Nu am văzut niciun motiv în blocarea României și Bulgariei la Schengen. Decizia Guvernului austriac este greșită”

La conferința de presă susținută cu ocazia vizitei în Republica Moldova, Alexander Van der Bellen, președintele Austriei, și-a arătat dezacordul cu privire la decizia Guvernului de la Viena de a bloca aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, transmite Radio Chișinău.

„În momentul în care guvernul federal austriac a spus nu pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, eu, în calitate de președinte nu am fost de acord cu acea decizie. Eu nu am văzut niciun motiv în blocarea României și Bulgariei la Schengen, în cazul în care sistemul oricum nu funcționează”, a spus președintele austriac.

Alexander Van der Bellen și-a exprima speranța că decizia executivului austriac, pe care o consideră grețită, va fi revizuită.

„Chestiunea este vastă, iar una dintre probleme ar fi cum ar putea fi controlat fluxul de persoane care fie caută un loc de muncă sau azil în una dintre țări. Cu toate acestea, în opinia mea, acest lucru nu are nicio treabă cu Schengen. Consider că decizia guvernului federal austriac a fost una greșită și sper că într-o bună zi aceasta decizie va fi revizuită. Timp de mai multe luni am avut discuții cu președinții României și Bulgariei, dar nu am putere executivă. Reiterez, acea decizie nu a fost una corectă”, a spus președintele Austriei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău