Președintele Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, susține că este hărțuit de poliție

  • 18 Noiembrie 2016 11:40
Președintele Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, susține că este hărțuit de poliție

Președintele Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie”, Vlad Bilețchi, susține că este hărțuit de forțele de ordine pentru a recunoaște că ar fi încălcat legea atunci când a protestat în fața Guvernului și Comisiei Electorale Centrale față de rezultatele alegerilor prezidențiale din Republica Moldova.

 El a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă că i se impută faptul că la acțiunile din 14 și 15 noiembrie, când s-a protestat față de modul în care s-au desfășurat alegerile prezidențiale din 13 noiembrie, protestatarii nu au respectat locul desfășurării acțiunii și, respectiv, au blocat parțial arterele de circulație, fapt pe care i-au fost aplicate deja două amenzi.

Totodată, liderul protestatarilor a declarat că a fost acționat în judecată, fiind cercetat pentru chemare la violență și perturbarea ordinii publice.

Vlad Bilețchi respinge orice acuzație la adresa sa, menționând că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare. Totodată, el a anunțat că va contesta învinuirile care i se aduc în instanțele superioare și va cere ca procesul să fie unul public. Mai mult, liderul Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” declară că a depus o plângere la Consiliul Coordonator al Audiovizualului prin care a cerut sancționarea mau multor posturi TV și Radio care ar fi difuzat o serie de materiale denigratoare la adresa sa.

Amintim că luni și marți, mii de oameni au ieșit în stradă, la Chișinău, pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la modul de desfășurare a alegerilor prezidențiale, pe care le consideră trucate. Aceștia au cerut invalidarea scrutinului și organizarea de alegeri repetate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău