Președintele ales, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru

  • 14 Decembrie 2020 12:21
Președintele ales, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Mitropolitul Basarabiei, Înaltpreasfințitul Părinte Petru

Președintele ales, Maia Sandu, a avut vineri, 11 decembrie, o întâlnire cu Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la sediul Mitropoliei Basarabiei din Chișinău.

Înaltpreasfinția Sa a expus viața Mitropoliei Basarabiei și a scos în evidență rolul Bisericii în societatea actuală, implicarea social-filantropică a Mitropoliei, care a fost și este activă, în timpul pandemiei, spre folosul semenilor.

“Mitropolia Basarabiei este dedicată filantropiei în lucrarea ei socială și îndeamnă la jertfă față de popor. În permanență face eforturi concrete de ajutorare a persoanelor defavorizate, având proiecte și activități social-filantropice.

Implicarea Mitropoliei Basarabiei urmează modelul absolut al lui Hristos de a ajuta pe cei în nevoi și suferință. Biserica promovează iubirea aproapelui, ea nu se ocupă numai de zidirea sufletului, ci și de condiția materială a oamenilor.

Ne bucurăm când, prin buna rânduială a lui Dumnezeu, reușim să colaborăm, frumos și constructiv, cu diferite Instituții ale Statului. Noi nu ne suprapunem activităților de caritate administrate de Stat, ci ne stăruim să ajutăm, să completăm, unde este cu putință, spre folosul semenilor noștrii.

Mitropolia Basarabiei î-și deschide larg porțile ca partener de dialog și reprezintă un element fundamental în modernizarea sociatății și prosperitatea poporului.

Cu smerenie, îl rugăm pe Mântuitorul Hristos să Vă dăruiască în continuare aceeași râvnă, putere de muncă și determinare, în misiunea pe care V-ați asumat-o la cârma Republicii Moldova și doresc să aveți întotdeauna bucurii care să se reverse asupra poporului pe care îl conduceți.

Domnul să Vă țină cu zile îndelungate și să Vă ocrotească în tot lucrul bun spre prosperitatea cetățenilor, iar Darurile Duhului Sfânt să reverse asupra Domniei Voastre înțelepciune și stăruință”, a declarat ÎPS Petru.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Basarabei, Maia Sandu, a mulțumit pentru cuvintele de încurajare adresate de Părintele Mitropolit și și-a arătat deschiderea unei colaborări care va aduce beneficii cetățenilor din Republica Moldova.

Înaltpresfinția Sa a oferit în dar o icoană a Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și a Mântuitorului Iisus Hristos care să vegheze asupra conducerii țării, dar și a întregului popor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău