Australia a recunoscut că soldații săi "au ucis ilegal" 39 de civili afgani. General: Îmi cer scuze

  • 19 Noiembrie 2020 09:00
Australia a recunoscut că soldații săi

Cel mai înalt responsabil militar australian a admis joi că există dovezi credibile că forțele sale speciale au ''ucis în mod ilegal'' cel puțin 39 de civili afgani și necombatanți, afirmații care vin după publicarea unei anchete care a avut loc ani de zile, relatează AFP, preluat de Digi24.ro

''Poporului afgan, în numele forței de apărare australiene, îmi cer sincer și fără rezerve scuze pentru orice acțiune greșită a soldaților australieni'', a declarat generalul Angus Campbell.

"Unele patrule au încălcat legea, reguli au fost încălcate, întâmplări inventate, au fost spuse minciuni și deținuți uciși", a adăugat comandantul armatei australiene, citat de Agerpres.

Cei 25 de membri ai forțelor speciale acuzați de erori în 23 de incidente au lăsat o ''pată'' asupra regimentului lor, asupra forțelor armate și a Australiei, a adăugat el, recomandând urmărirea penală pentru crime de război.

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, peste 26.000 de soldați australieni au fost trimiși în Afganistan pentru a lupta alături de forțele SUA și aliate împotriva talibanilor, a Al-Qaida și a altor grupări islamiste.

Sursa:Digi24.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău