Președintele ales al SUA, Joe Biden, anunță un grup operațional pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

  • 09 Noiembrie 2020 15:35
Președintele ales al SUA, Joe Biden, anunță un grup operațional pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite, a anunțat luni crearea unui grup operațional format din experți medicali ce va fi însărcinat cu dezvoltarea unui plan pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, relatează dpa, preluat de AGERPRES.

"Gestionarea pandemiei de COVID-19 este una dintre cele mai importante lupte cu care se confruntă administrația noastră, și voi fi informat de oameni de știință și de experți", a declarat Biden.

"Consiliul consultativ va contribui la modelarea abordării mele pentru gestionarea creșterii numărului de cazuri raportate; asigurarea de vaccinuri sigure, eficiente și distribuirea acestora în mod eficient, echitabil și gratuit; și protejarea populațiilor cu grad ridicat de risc", a adăugat Biden.

Grupul operațional va fi format din oameni de știință și din experți în sănătate publică și va fi condus de medicii David Kessler, Vivek Murthy și Marcella Nunez-Smith.

Joe Biden l-a criticat cu regularitate pe președintele Donald Trump pentru modul în care administrația sa a gestionat criza de COVID-19.

Cu 9,9 milioane de cazuri, Statele Unite au cel mai mare număr de infectări confirmate cu noul coronavirus la nivel mondial, potrivit datelor oferite de Universitatea John Hopkins. SUA au de asemenea cel mai mare număr de decese - 237.000 - asociate COVID-19 la o populație de 330 de milioane de locuitori.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău