Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își prezintă astăzi noua echipă a executivului european

  • 10 Septembrie 2019 08:51
Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, își prezintă astăzi noua echipă a executivului european

Von der Leyen și-a dat ieri acordul în ce privește lista comisarilor desemnați de statele membre, ce i-a fost pusă la dispoziție de Consiliul Uniunii Europene.

Noua Comisie Europeană va fi foarte aproape de paritatea de gen, având în componență 13 femei și 14 bărbați. Din partea României a fost înaintată Rovana Plumb, iar pe listă se mai regăsesc Johannes Hahn, din partea Austriei, care a deținut mandatul de Comisar pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, precum și Frans Timmermans, din partea Olandei, fost vice-președinte al Comisiei Europene.

Lista trebuie aprobată de Consiliul Uniunii Europene, după care va fi publicată în Jurnalul Oficial al UE. Ursula von der Leyen va anunța astăzi împărțirea portofoliilor și modul în care intenționează să organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene.

Josep Borrell, din Spania, a fost deja desemnat Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate de către Consiliul European, în acord cu președintele ales, Ursula von der Leyen.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău