Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit 73 de cadouri în anul 2023

  • 04 Ianuarie 19:02
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit 73 de cadouri în anul 2023

Bijuterii, suvernire, cărți, veselă, tablouri, monede comemorative, bluze etc. sunt printre cele 73 de cadouri pe care președinta Maia Sandu le-a primit pe parcursul anului 2023 atât de la oficiali de peste hotare, cât și în cadrul vizitelor interne pe care le-a efectuat la diferite instituții, relatează Ziarul Național.

Potrivit informației plasate pe site-ul Președinției, cadoul oferit președintei Maia Sandu, în noiembrie curent, de către Petr Pavel, președintele Republicii Cehe, în contextul vizitei oficiale a șefei statului în Republica Cehă, este cel mai scump dintre toate pe care le-a primit oficialul. Este vorba despre o vază din cristal fără plumb, suflată și gravată manual, poleită cu aur 24K, tăiată în șase muchii (producător Moser Crystal, Cehia), estimată la prețul de 26 020 de lei (peste 1 350 de euro - n.r.), menționează ziarulnational.md.

Pe locul doi în toul celor mai valoroase cadouri, cu un preț estimat la 13 100 de lei, se situează o cutie mecanică muzicală de lux, exclusivă, dotată cu melodia clasică „The Four Seasons” (producător „ReugeThe Art of Mechanical Music”, Elveția), care i-a fost dăruită Maiei Sandu de către Alain Berset, președintele Confederației Elvețiene, în contextul vizitei oficiale a șefei statului în Confederația Elvețiană, la fel în noiembrie 2023.

Urmează setul compus din două vaze decorative identice, din colecția „Vista Alegre”, confecționate din porțelan, dim. 40x24 cm, estimat la valoarea de 9 370 de lei, cadoul oferit în octombrie 2023 de către Marcelo Rebelo de Sousa, prreședintele Republicii Portugheze, în contextul vizitei sale oficiale a în R. Moldova.

Președintele Portugaliei i-a mai dăruit Maiei Sandu și cercei din argint poleit cu aur galben, în filigran, din colecția „Viana's Conta”, estimați la 520 de lei.

Pe parcursul anului trecut, șefa statului a primis și daruri cu valoare simbolică, așa cum ar fi cartea din seria „Constituția României întregite din 1923: retrospectivă documentară”, dar și cea din seria „Centenarul Constituției României Întregite”, oferite de președintele României, Klaus Iohannis, în contextul vizitei șefei statului efectuate în aprilie 2023 la București.

Președinta Maia Sandu a trecut toate cadourile primite în proprietatea Aparatului Președinției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău