Președinta Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin

  • 02 Martie 2021 10:03
Președinta Parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin

Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a convocat luni, 1 martie, membrii Guvernului și a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru vaccinarea cetățenilor, informează un comunicat al Parlamentului.

Potrivit sursei citate, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a spus că urmează să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru  procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistenta medicala, precum și fondul de rezerva al Guvernului.

Ședința convocată de Zinaida Greceanîi și la care au mai participat guvernatoarea regiunii găgăuze Irina Vlah și Primarul Capitalei Ion Ceban, a avut loc în contextul în care șefa legislativului de la Chișinău a fost săptămâna trecută la Moscova, însă serviciul de presă al Parlamentului n-a oferit informații despre vizită.

Coordonatoarea Programului național de imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, Ninel Revenco, a declarat, de asemenea luni, 1 martie, că în Programul național de imunizare este stipulat că vaccinurile vor fi aprobate la cerința Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și vor fi acele vaccinuri care sunt aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului sau sunt și în lista de aprobare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății. Ea a mai spus că în  prezent sunt trei vaccinuri pe lista de aprobare de urgență a Organizației Mondiale a Sănătății. Este vorba despre Pfizer, Moderna și Astra Zeneca. 

Vaccinul Sputnik-V a fost înregistrat săptămâna trecută de Agenția Națională a Medicamentului, împreună cu vaccinurile Pfizer/BioNtech și AstraZeneca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău