Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

  • 22 Iulie 2021 17:11
Președinta Maia Sandu va avea o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Bogdan Aurescu, va efectua mâine o vizită de lucru la Chișinău, în fruntea unei delegații oficiale. Șeful diplomației române va avea o întrevedere cu președinta Maia Sandu, anunță serviciul de presă al președinției, iar după discuții cei doi oficiali vor face declarații pentru presă.

Ultima dată Bogdan Aurescu a fost la Chișinău în luna februarie a acestui an, atunci când în Republica Moldova a ajuns un lot de ajutor în lupta cu COVID-19, oferit gratuit de România, în valoare de 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei), constând în echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei.

Atunci șeful externelor de la București a asigurat că România consideră Republica Moldova o prioritate absolută de politică externă și va susține  continuarea parcursului european și implementarea completă a reformelor la care Chișinăul s-a angajat prin Acordul de Asociere. ”România va susține întotdeauna această cale, atât în plan bilateral, cât și în cadrul Uniunii Europene”, a spus atunci Bogdan Aurescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău