Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova la întâlnirea cu președintele Maia Sandu de la New York

  • 21 Septembrie 2022 07:50
Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, a reiterat sprijinul pentru Republica Moldova la întâlnirea cu președintele Maia Sandu de la New York

Aflată la New York, unde participă la Adunarea Generală ONU, președintele Maia Sandu a avut o întâlnire bilaterală cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg.

Discuțiile au vizat securitatea din regiune și riscurile pentru Rpublica Moldova ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

De asemenea, Jens Stoltenberg a reiterat sprijinul NATO pentru țările partenere, inclusiv pentru Republica Moldova.

Președinta Maia Sandu, a participat ieri, 20 septembrie, împreună cu vicepremierul Nicu Popescu, precum și cu alți membri ai Delegației Rep. Moldova, la deschiderea lucrărilor Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care are loc la New-York.

Tema Adunării Generale a ONU din acest an este „Un moment decisiv: soluții transformaționale pentru provocări interconectate”.

În marja Adunării, Maia Sandu va avea întrevederi cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și cu cel Kazahstanului, Kassym Tokayev.

Maia Sandu va lua parte și la lucrările conferinței „Democracy delivers”, organizată de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Potrivit unui mesaj transmis de Nicu Popescu, delegația de la Chișinău va discuta cu partenerii Rep. Moldova despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, agenda de reforme în parcursul european.

Astăzi, 21 septembrie, președinta Maia Sandu va susține în plenul Adunării un discurs, în care va prezenta opinia Rep. Moldova la acest subiect (estimativ 12.00 ora locală, 20.00 ora Chișinăului).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău