Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian

  • 04 Martie 2022 13:01
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Franței, Jean-Yves Le Drian

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi o întrevedere cu ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian, și Comisarul european pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic, care s-au aflat într-o vizită de lucru la Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Președinției, oficialii au discutat despre recentele evoluții de securitate din Republica Moldova și din regiune, dar și despre acțiunile coordonate ale autorităților de la Chișinău în gestionarea fluxului de refugiați din țara vecină.

„Președinta Maia Sandu a apreciat sprijinul Franței și susținerea din partea președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru țara noastră. De asemenea, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul umanitar acordat de Franța, menționând că acesta contribuie la eforturile autorităților de a ajuta refugiații din Ucraina”, se arată în comunicat. 

Maia Sandu le-a comunicat celor doi oficiali, că Republica Moldova necesită ajutor adițional rapid în redirecționarea fluxului de refugiați spre alte țări, care au capacități mai mari de acomodare a refugiaților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău