Președinta Maia Sandu la Conferința „Dreamicon”: „Împreună cu Guvernul și Parlamentul, încurajăm cultura startup-urilor”

  • 11 Decembrie 2023 08:42
Președinta Maia Sandu la Conferința „Dreamicon”: „Împreună cu Guvernul și Parlamentul, încurajăm cultura startup-urilor”

Președinta Maia Sandu a salutat, sâmbătă, participanții conferinței „Dreamicon”, declarând că, alături de Guvern și Parlament, susține dezvoltarea afacerilor în domeniul tehnologic și digital, relatează serviciul de presă al Administrației Prezidențiale.

„R. Moldova are un mare potențial pentru dezvoltarea afacerilor în domeniul tehnologic și digital: avem oameni talentați și curajoși, internet de mare viteză și promovăm o politică fiscală prietenoasă. Despre acest lucru le-am vorbit, ieri, antreprenorilor locali din domeniul tehnologiilor digitale și investitorilor străini”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului a punctat că, împreună cu Guvernul și Parlamentul, va  încuraja cultura startup-urilor. Un exemplu în acest sens este programul dedicat pentru susținerea inovațiilor digitale și a startup-urilor tehnologice, lansat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului. Programul oferă finanțare în sumă de până la 500 de mii de lei pentru idei inovatoare în sectorul digital și IT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău