Președinta Maia Sandu cere consolidarea apărării anti-aeriene a Ucrainei

  • 12 Aprilie 08:00
Președinta Maia Sandu cere consolidarea apărării anti-aeriene a Ucrainei

Apelul Maiei Sandu pe rețelele „X” către Ministrul Apărării al Olandei, Kajsa Ollongren, de a livra mai multe mijloace de apărare anti-aeriană Ucrainei a fost mediatizat la nivel național în Ucraina, relatează IPN.

Ukrainska pravda reproduce apelul Maiei Sandu, sonorizat în cadrul întrevederii cu decizionara din Țările de Jos, de a pune la dispoziția Ucrainei a unui număr mai mare de sisteme de apărare aeriană.

Potrivit datelor oficiale, președinta Republicii Moldova a discutat cu Kajsa Ollongren modalități de consolidare a parteneriatului bilateral de apărare și de consolidare a securității cibernetice.

„Evocând faptul că pe 10 aprilie o rachetă rusă a distrus cea mai mare centrală electrică din regiunea Kiev, am subliniat nevoia urgentă de mai multe sisteme de apărare aeriană pentru Ucraina”, a relevat pe rețele Maia Sandu.

Și președintele ucrainean Volodimir Zelensky, după încheierea summitului Inițiativei Trei Mări de la Vilnius, unde a participat și premierul moldovean Dorin Recean, a cerut din nou ajutor de echipamente de apărare anti-aeriană a Ucrainei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău