Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de Ziua Internațională a Pădurilor

  • 21 Martie 17:06
Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de Ziua Internațională a Pădurilor

„În 2019 în cadrul vizitelor mele prin satele din țară am întâlnit mulți oameni, inclusiv care fac agricultură, care îmi spuneau că nu mai este suficientă apă, că seacă fântânile, râurile, lacurile și animalele nu mai au de unde bea apă. Agricultorii se plângeau că nu mai au apă pentru irigare, fără de care nu cresc culturile agricole. Îngrijorările oamenilor sunt și îngrijorările mele. Ca să aducem apa în râurile și fântânile noastre trebuie să împădurim și să împădurim cât mai mult”, a punctat, în mesajul său, Președinta Maia Sandu, de Ziua Internațională a Pădurilor, marcată la 21 martie.

Șefa statului menționează că, pentru a crește suprafața pădurilor în Moldova a lansat Programul Național de Împădurire, iar la 7 martie, curent a fost semnat la Paris Acordul de finanțare pentru Programul Național de Împădurire în valoare de 40 milioane de Euro, subliniind că este primul document care aduce bani pentru împădurire și că vor mai urma și altele. 

„Programul Național de Împădurire se face prin multă muncă și dedicație a multor oameni care iubesc pădurea, iubesc natura și își iubesc țara. În 2023 am reușit să împădurim și să regenerăm peste 7200 ha de terenuri din țară și în fiecare an vom crește suprafețele împădurite prin contribuția fiecărui silvicultor, fiecărui ecologist, fiecărui om care vine la plantare. Azi e Ziua Internațională a Pădurilor, iar mâine marcăm Ziua Mondială a Apei. Le mulțumim silvicultorilor pentru munca depusă zi de zi pentru protecția și extinderea pădurilor”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău