Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu noii secretari de stat de la Ministerul Sănătății. Despre ce au discutat

  • 17 Martie 2021 17:58
Președinta Maia Sandu a avut o întâlnire cu noii secretari de stat de la Ministerul Sănătății. Despre ce au discutat

Președinta Maia Sandu, a avut astăzi o întâlnire cu noii secretari de stat de la Ministerul Sănătății, subiectul principal pus în discuție fiind situația pandemică. Într-o postare pe rețelele de socializare, Maia Sandu a precizat că a vorbit cu echipa Ministerului Sănătății despre planul de răspuns la infecția cu COVID-19 și aplicarea măsurilor recomandate în decizia CSS din 13 martie.

Am discutat cu noii secretari de stat, cu șefi de direcție pentru a afla ce probleme întâmpină ministerul în lupta cu pandemia și cu ce poate ajuta președinția… În special, ne-am referit la suplimentarea locurilor spitalicești, elaborarea unui mecanism de livrare a medicamentelor compensate la domiciliu, mărirea capacității de testare, asigurarea supravegherii stricte a tratamentului cazurilor ușoare și moderate”, a declarat Maia Sandu.

În context, șefa statului a precizat că a discutat despre necesitatea creșterii capacității de vaccinare în următoarele săptămâni și accelerarea procesului pentru a trece mai repede la etapa a 2-a din planul de vaccinare.

Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în Republica Moldova au fost vaccinați peste 16 mii de lucrători medicali.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău