Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff

  • 25 Ianuarie 2021 17:48
Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff

Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff. Printre subiectele puse în discuție s-a aflat situația politică internă, șefa statului accentuând că optează, în continuare, pentru alegeri parlamentare anticipate, ca o soluție pentru a reconfigura guvernarea și a o face funcțională, după cum informează Președinția.

De asemenea, Maia Sandu s-a referit la evoluțiile din regiune și la vizitele pe care le-a întreprins recent la Kiyv și la Bruxelles.

Am accentuat că astăzi prioritatea noastră este depășirea crizei sanitare și asigurarea accesului cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării, precum și depășirea crizei economice”, a menționat Maia Sandu.

Un aspect important al întrevederii a vizat relațiile moldo-franceze în diverse domenii de cooperare.

Republica Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, fiind interesată în dezvoltarea relațiilor economice și în multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră. Totodată, este necesară de a amplifica schimburile culturale și academice, atât pe linia Organizației Internaționale a Francofoniei, a cărei membră este Republica Moldova, cât și ca țară ce are o diasporă considerabilă în Franța”, a subliniat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:1,54 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Mon
17
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău