Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff

  • 25 Ianuarie 2021 17:48
Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff

Președinta Maia Sandu a avut luni, 25 ianuarie, o întrevedere cu ambasadorul Franței la Chișinău Pascal Le Deunff. Printre subiectele puse în discuție s-a aflat situația politică internă, șefa statului accentuând că optează, în continuare, pentru alegeri parlamentare anticipate, ca o soluție pentru a reconfigura guvernarea și a o face funcțională, după cum informează Președinția.

De asemenea, Maia Sandu s-a referit la evoluțiile din regiune și la vizitele pe care le-a întreprins recent la Kiyv și la Bruxelles.

Am accentuat că astăzi prioritatea noastră este depășirea crizei sanitare și asigurarea accesului cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării, precum și depășirea crizei economice”, a menționat Maia Sandu.

Un aspect important al întrevederii a vizat relațiile moldo-franceze în diverse domenii de cooperare.

Republica Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, fiind interesată în dezvoltarea relațiilor economice și în multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră. Totodată, este necesară de a amplifica schimburile culturale și academice, atât pe linia Organizației Internaționale a Francofoniei, a cărei membră este Republica Moldova, cât și ca țară ce are o diasporă considerabilă în Franța”, a subliniat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
12
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău