Președinta Maia Sandu a avut la New York o întrevedere cu președintele Lituaniei

  • 22 Septembrie 2021 11:07
Președinta Maia Sandu a avut la New York o întrevedere cu președintele Lituaniei

Președinta Maia Sandu a avut la New York o întrevedere cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, un bun prieten al Republicii Moldova, după cum a scris ea pe o rețea socială.

Cei doi șefi de stat au discutat despre extinderea domeniilor de cooperare a Rep. Moldova cu Lituania, acum când la Chișinău sunt un nou Parlament și un nou Guvern. Cei doi oficiali au examinat, de asemenea, posibilitatea realizării unor schimburi de experiență dintre autoritățile corespunzătoare de la Vilnius și Chișinău.

Totodata Maia Sandu i-a mulțumit lui Gitanas Nauseda pentru sprijinul necontenit oferit de Lituania pentru interesele și agenda europeană a Republicii Moldova - la Bruxelles și în alte capitale.

”Vom lucra în continuare pentru ca să dezvoltăm această relație bilaterală constructivă și prietenească, în interesul cetățenilor ambelor țări”, a subliniat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Maia Sandu a avut ieri întrevederi cu președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, și cu Secretarul General al ONU, António Guterres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău