Președinta interimară a CSJ, citată la Procuratură pentru a fi recunoscută în calitate de bănuită într-o dosar de îmbogățire ilicită

  • 29 Martie 19:31
Președinta interimară a CSJ, citată la Procuratură pentru a fi recunoscută în calitate de bănuită într-o dosar de îmbogățire ilicită

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei de la Centrul Național Anticorupție au efectuat astăzi percheziții la Curtea Supremă de Justiție. În cadrul acțiunilor este vizată președinta interimară a CSJ, Tamara Chișca-Doneva, cercetată pentru îmbogățire ilicită.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, magistrata este suspectată că, în perioada anilor 2014-2021, deținând funcția de judecător, a obținut o mărire substanțială a patrimoniului său și a membrilor familiei sale, care nu ar putea fi justificată în raport cu veniturile realizate din exercitarea legală a atribuțiilor în funcțiile deținute.

Președinta interimară a CSJ a fost citată pentru mâine la Procuratura Anticorupție pentru a fi recunoscută în calitate de bănuită.

Tamara Chișca-Doneva a fost numită de Parlament în funcția de vicepreședintă a Curții Supreme de Justiție acum un an. Anterior, magistrata a făcut parte din completul de judecători ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii”. În acest dosar, CEDO a obligat Republica Moldova să achite prejudicii de 3,6 mln. de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Wed
22
Thu
24
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Arhivă Radio Chișinău