Președinta Georgiei nu mai are voie să zboare cu Georgian Airways, după ce a criticat compania pentru reluarea curselor cu Rusia

  • 21 Mai 2023 15:55
Președinta Georgiei nu mai are voie să zboare cu Georgian Airways, după ce a criticat compania pentru reluarea curselor cu Rusia

Fondatorul Georgian Airways i-a interzis duminică președintei țării să mai folosească serviciile companiei după ce aceasta a anunțat că va boicota linia aeriană pentru că a reluat zborurile cu Rusia, relatează duminică agenția TASS, preluată de Reuters.

Rusia a anunțat în această lună că ridică o interdicție de patru ani privind zborurile directe în Georgia și că renunță la o politică de decenii privind necesitatea vizelor pentru georgienii care vin în Rusia, scrie Digi24.

Președinta Salome Zurabișvili a îndemnat autoritățile georgiene să nu răspundă inițiativei Rusiei, un apel care a fost ignorat. Tamaz Gaiașvili, fondatorul companiei private Georgian Airways, a declarat duminică, potrivit TASS, că Zurabișvili este acum "persona non grata" și va avea interdicție până când "își cere scuze în fața poporului georgian".

Președinta Salome Zurabișvili nu a reacționat până în prezent la acest anunț, notează Reuters, citată de Agerpres.

Deși oficialii georgieni au salutat reluarea zborurilor, unii cetățeni care vor ca țara din Caucazul de Sud să se distanțeze de Moscova în favoarea Uniunii Europene au protestat duminică în centrul Tbilisi. Mulți georgieni se opun oricărei apropieri de Moscova care are staționate trupe în cele două regiuni separatiste - Abhazia și Osetia de Sud - care reprezintă circa o cincime din teritoriul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău