Președinta Curții Constituționale anunță că va contesta actul emis de ANI privind un conflict de interese

  • 03 Ianuarie 2022 17:54
Președinta Curții Constituționale anunță că va contesta actul emis de ANI privind un conflict de interese

Președinta Curții Constituționale Domnica Manole a venit cu o reacție la actul de constatare al Autorității Naționale de Integritate, privind un conflict de interese în timpul unei decizii de judecată.

Ea a precizat că a fost recuzată de la judecarea cauzei în privința căreia i se impută participarea și că recuzarea a fost examinată de ceilalți colegi judecători ai săi. Totodată, a subliniat că atât Constituția, cât și legile speciale aplicabile procedurii constituționale nu permit altor autorități publice să exercite controlul actelor de jurisdicție constituțională. Curtea a mai subliniat în Decizie că unica abilitată cu competența examinării și soluționării conflictelor de interese pretinse în cadrul procedurii de jurisdicție constituțională este Curtea Constituțională.

Președinta Curții Constituționale a anunțat că va contesta actul emis de Autoritatea de Integritate.

Potrivit actului de constatare al ANI, Domnica Manole ar fi încălcat regimul juridic al conflictelor de interese pentru că a participat și s-a pronunțat, în aprilie 2021, asupra constituționalității unei hotărâri a Parlamentului în care era vizată direct.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău