Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat Ucraina să continue reformele anticorupție

  • 01 Iulie 2022 14:05
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat Ucraina să continue reformele anticorupție

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a îndemnat Ucraina să continue reformele anticorupție, subliniind că aderarea la Uniunea Europeană este la îndemână, transmite corespondentul BBC.

Ursula von der Leyen a transmis Parlamentului Ucrainei că țara deține, în prezent, o mașinărie anticorupție impresionantă, însă aceste instituții au nevoie acum de persoanele potrivite în posturile de conducere. 
 
Conform AFP, Ursula von der Leyen a salutat adoptarea de către Kyiv a unei legi menite să oprească "influența excesivă a oligarhilor asupra economiei".
 
Ursula von der Leyen a cerut de asemenea adoptarea unei "legi privind media, care să alinieze legislația ucraineană la normele Uniunii Europene și să ofere autorității independente de reglementare a media a mijloacelor necesare".
 
Liderii celor 27 de state membre au acordat la 23 iunie Ucrainei statutul de candidată la UE.
 
"Drumul ce trebuie parcurs va fi lung, însă Europa va fi alături de voi cu fiecare etapă, indiferent de cât timp va dura, de la aceste zile întunecate de război până în momentul în care veți trece pragul Uniunii Europene", a promis Ursula von der Leyen într-un discurs prin videoconferință în fața deputaților ucraineni.
 
Sursa: RRA
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău