Președinta ANI, recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală pornită pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

  • 01 Februarie 2022 17:54
Președinta ANI, recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală pornită pentru depășirea atribuțiilor de serviciu

Președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, a fost audiată astăzi de procurori și a fost recunoscută în calitate de bănuită în cauza penală pornită pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, transmite IPN.

„Președinta ANI respinge învinuirile aduse și pledează nevinovat. Toate acțiunile întreprinse în mandatul său au fost realizate în strictă conformitate cu legea, asigurând transparență în activitate, dar și în acțiunile ce vizează achizițiile publice. Acest fapt este confirmat de rapoartele de audit și alte informații care permanent au fost reactualizate și publicate pe pagina web a Autorității. Totodată, Curtea de Conturi a efectuează anual misiuni de audit în cadrul ANI și nu a semnalat careva neconcordanțe de ordin penal”, se arată într-o declarație de presă emisă de ANI.

Instituția mai precizează că Rodica Antoci a depus recurs la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucție privind autorizarea percheziției la domiciliu.

Potrivit procurorilor, președinta, dar și o angajată a ANI, prin acțiunile întreprinse, ar fi cauzat instituției publice un prejudiciu de 126,5 mii de lei. Într-un caz, ar fi achitat servicii în valoare de peste 29 de mii de lei pentru lucrări de vopsire a automobilelor, deși contractul încheiat între ANI și agentul economic nu includea astfel de servicii. Într-un alt caz, un agent economic contractat a reparat și a instalat uși în edificiul ANI. La scurt timp, pentru că nu le-a plăcut caracteristicile ușilor, contrar prevederilor legale, au contractat un alt antreprenor de la care au cumpărat alte șapte uși în valoare de 97 de mii de lei.

Săptămâna trecută, în cadrul acestei cauze penale au fost efectuate percheziții la domiciliul Rodicăi Antoci, dar și la locul de muncă. Ca urmare, au fost ridicate telefoane, calculatoare, documente, agende și alte înscrisuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău