Presa străină, surprinsă de atmosfera summit-ului UE de la Sibiu: Liderii UE nu au parte de așa ceva în fiecare zi

  • 11 Mai 2019 08:50
Presa străină, surprinsă de atmosfera summit-ului UE de la Sibiu: Liderii UE nu au parte de așa ceva în fiecare zi

Summit-ul de la Sibiu a fost reflectat în jurnalele de știri din toate țările europene, și nu numai. Fiecare gest, fiecare moment a fost urmărit de sutele de jurnaliști veniți special să relateze despre eveniment și concluziile lui.

Nu au ratat, însă, nici momentele mai puțin formale, iar trăgând linie, au concluzionat cu toții: România e un loc în care merită să revii, relatează Digi24.

Georg Matthes, jurnalist Deutsche Welle: „Mulțimea i-a întâmpinat ca pe niște eroi (pe liderii UE, n.red.), au făcut o baie de mulțime în timp ce lumea scanda numele Uniunii Europene, lucru de care liderii UE nu au parte în fiecare zi”.

Jurnaliștii străini nu puteau rata cel mai neașteptat moment al summitului de la Sibiu. Baia de mulțime făcută de liderii Uniunii Europene a atras atenția televiziunilor străine, iar un moment inedit, care l-a avut în prim-plan pe premierul Luxemburgului, a fost surprins de Euronews.

Dincolo de momentele amuzante, jurnaliștii au relatat și subiectele serioase ale summit-ului de la Sibiu.

Jurnalist CNBC: „Peste 24 de lideri s-au adunat în acest oraș medieval, Sibiu, pentru a discuta despre viitor. Asta fiindcă în această lună vor avea loc alegeri europarlamentare, lucru care va însemna că vom avea o nouă Comisie Europeană, care va avea un nou set de priorități.”

Darren McCafrey, jurnalist Euronews: „Această declarație conține 10 angajamente importante, ce trasează agenda pentru următorii 5 ani. Ele se referă la prosperitatea economică pentru cetățenii UE, dar și la angajamentul de a lupta împotriva schimbărilor climatice, pentru o Europă mai verde”.

ZDF și France 24 sunt alte televiziuni care și-au trimis jurnaliștii la Sibiu, pentru summitul Uniunii Europene. O întâlnire care a stârnit și interesul televiziunilor din Golful Persic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău