Presa de la Chișinău comentează candidatura lui Sergiu Cioclea la șefia BNM

  • 03 Martie 2016 12:25
Presa de la Chișinău comentează candidatura lui Sergiu Cioclea la șefia BNM

Revista presei din 3 martie 2016

Ziarul de Gardă se referă astăzi la noua lege a Procuraturii și la schimbările pe care le adduce. Ziarul dezvăluie cine este Sergiu Cioclea, înaintat la șefia BNM și public un interviu cu președinta Camerei Americane de Comerț, Cristina Harea pentru a vă informa despre ce se întâmplă în mediul de afaceri de la noi. Tot Ziarul de gardă public un interviu cu jurnalista Rodica Socolov, stabilită la Londra și care a inițiat o afacere pornind de la arta creată în Moldova.

Adevărul scrie că Sergiu Cioclea are cetățenia Republicii Moldova, a României și a Franței. Are un stagiu de peste 17 an ide activitate în domeniul financiar-bancar. Ultimul său loc de muncă este menționat în perioada 2008-2015 ca fiind director girant, șeful Departamentului finanțe corporative în cadrul BNP Paribas ZAO la Moscova.

Sergiu Cioclea, candidatul desemnat pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale ar urma să fie prezentat astăzi în Parlament, unde trebuie să obțină cel puțin 51 de voturi, anunță Timpul. Ziarul scrie că după desemnarea candidaturii lui Cioclea în cadrul Comisiei speciale a Parlamentului, șeful principalei fracțiuni de opoziție, socialistul Igor Dodon, s-a declarat convins că numirea lui Sergiu Cioclea „a fost coordonată cu oligarhii” și că acesta „va îndeplini doar sarcinile care vor fi spuse de către regimul oligarhic de la guvernare”.  Pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi, 3 martie, deputații au incluse 32 de proiecte de lege.

Editorialistului de la Ziarul Național, Petru Bogatu, îi dă de bănuit starea de spirit din Parlament. Legislatorii democrați sunt deocamdată imperturbabili. Pe ei nu-i trec fiori de gheață. Lor, spre deosebire de colegii lor și de dreapta, și de stânga, nu le este frică decât de propria nebunie, susține Petru Bogatu.  Nimic nu-i stresează, întrucât justiția selectivă rămâne în mâinile lor o bâtă pentru țeasta oponenților. Cineva mută isteric nebunul pe tabla de șah, chit că regele e deja capturat. Căpiala continuă. De ce te temi, nu scapi, conchide Petru Bogatu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău