Presa chineză spune că Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart

  • 22 Septembrie 10:46
Presa chineză spune că Beijingul nu va aproba acordul convenit de ByteDance cu Oracle și Walmart

Acordul convenit de grupul chinez ByteDance cu firmele americane Oracle și Walmart, privind viitorul aplicației de video-sharing TikTok în SUA, nu ar urma să fie aprobat de Guvernul de la Beijing, susține un editorial publicat în cotidianul oficial chinez Global Times, preluat de Reuters, preluat de Agerpres.

ByteDance (care deține TikTok), grupul informatic american Oracle și lanțul de magazine Walmart vor crea o nouă companie, TikTok Global, care va prelua operațiunile TikTok din SUA. Însă în timp ce Oracle și Walmart susțin că TikTok Global va fi o companie americană cu un consiliu director compus în majoritate din americani, ByteDance susține că TikTok Global va fi subsidiara sa americană la care va deține 80% din acțiuni.

"Este clar că aceste condiții arată în mod clar stilul de intimidare al Washingtonului. Aceste condiții afectează securitatea națională, interesele și demnitatea Chinei", susține editorialul publicat luni seara în cotidianul Global Times, un tabloid naționalist publicat de Cotidianul Poporului, organul oficial de presă al Partidului Comunist Chinez.

"Din informațiile furnizate de SUA, acordul este injust. El respectă solicitările nerezonabile ale Washingtonului. Este greu pentru noi să credem că Beijingul va aproba un astfel de acord", se mai arată în editorialul publicat în cotidianul Global Times.

La sfârșitul săptămânii trecute, ByteDance, Oracle și Walmart au anunțat că au ajuns la un acord care să satisfacă solicitările exprimate de președintele SUA, Donald Trump, pentru ca TikTok să fie vândută unei firme americane, în caz contrar urmând să fie interzisă în SUA. Cu toate acestea cele două părți au publicat declarații contradictorii cu privire la termenii acordului.

Aplicația de video-sharing TikTok are 100 de milioane de utilizatori în SUA și este populară în special în rândul tinerilor americani. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău