Premii în valoare de circa 1,5 milioane lei pentru sportivii și antrenorii de performanță din R. Moldova

  • 12 Iulie 2023 19:00
Premii în valoare de circa 1,5 milioane lei pentru sportivii și antrenorii de performanță din R. Moldova

Sportivii și sportivele din Republica Moldova care au obținut medalii la Jocurile Europene din Krakow - Malopolska, Polonia și la Campionatul European de Haltere pentru tineri, organizat la Chișinău, au fost premiați, astăzi de Ministerul Educației și Cercetării. Au fost apreciați și antrenorii tinerilor sportivi pentru succesele înregistrate, muncă și dedicație, anunță ministerul într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a premiilor pentru lotul național la Jocurile Europene din Polonia este de 1.484.000 lei. În cadrul competițiilor, o medalie de bronz a obținut Serghei Tarnovschi și una de aur - Artiom Livădari. Este pentru prima dată, când țara noastră obține aur la această competiție europeană.

Sportivii care au câștigat medalii în cadrul Campionatului European de Haltere vor primi premii bănești în sumă totală de 86.250 lei.

Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a felicitat sportivii și antrenorii acestora pentru succesele înregistrate, menționând despre rolul fiecărui participant la competiții de a reprezenta țara noastră cu demnitate.

„Sportul mereu a promovat pacea și a unit oamenii. Iar în contextul obținerii statutului de țară candidat la aderarea la Uniunea Europeană, victoriile sportivilor noștri au o semnificație aparte. Am dovedit că suntem parte a marii familii sportive europene și că punem preț pe performanță, muncă și dedicație. Ministerul Educației și Cercetării va continua să susțină sportivii și antrenorii prin burse de performanță, prin crearea condițiilor adecvate pentru activitate, dar și prin susținerea participării acestora la competiții europene și mondiale”, a menționat Anatolie Topală.

În luna iunie 2023, alți sportivi și sportive de performanță au beneficiat de premii bănești în valoare de circa 4,5 milioane lei. De la începutul anului curent sportivii noștri au câștigat 262 de medalii la toate categoriile de vârstă, 188 de medalii la probele neolimpice și 74 de medalii la probele olimpice. De asemenea, Republica Moldova are o cotă olimpică pentru participare la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, prima calificare pentru țara noastră fiind obținută la proba tir cu arcul de Maestrul Emerit al Sportului Dan Olaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Nori împrăștiați
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
25
Thu
21
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău