Premierul va putea circula nelimitat cu mașina de serviciu. Noi reguli pentru folosirea acestor automobile de către funcționari

  • 24 Mai 2018 10:08
Premierul va putea circula nelimitat cu mașina de serviciu. Noi reguli pentru folosirea acestor automobile de către funcționari 10TV

Normele de deservire cu transport de serviciu pentru diverse categorii de funcționari publici au fost revăzute, transmite IPN cu referire la o decizie aprobată de Guvern.

Astfel, parcursul-limită cu mașina de serviciu pentru miniștri va fi de 22 de mii de kilometri anual, cu zece kilometri mai puțin decât până acum. Secretarul general al Guvernului, șeful Aparatului președintelui și președinții Curții Constituționale și Curții Supreme de Justiție vor trebui să se încadreze în aceeași limită.

Prim-ministrul și vicepremierii vor avea dreptul să circule nelimitat cu mașinile de serviciu. Norma pentru directorii Serviciului Vamal și Serviciului Fiscal va fi de 30 de mii de kilometri.

Câte 28 de mii de kilometri pot parcurge cu mașinile de serviciu șefii oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Iar limita pentru secretarii generali adjuncți ai Guvernului sau secretarii generali de stat ai ministerelor, consilierii prezidențiali și consilierii principali de stat ai prim-ministrului, șefului serviciului de presă al președintelui este de 20 de mii de kilometri.

Ex-președinții Republicii Moldova se vor deplasa cu mașinile de serviciul în limita a 12 mii de kilometri anual.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău