Premierul spaniol ar putea convoca alegeri generale anticipate

  • 11 Februarie 2019 16:04
Premierul spaniol ar putea convoca alegeri generale anticipate

Premierul spaniol, Pedro Sanchez, ar putea convoca alegeri generale anticipate pe 14 aprilie. Scrutinul ar avea loc cu doar o lună și jumătate înainte de alegerile europene, regionale și locale, programate pentru 26 mai. Informația a fost transmisă de agenția EFE, care citează surse din guvernul de la Madrid, transmite Rador.

Convocarea alegerilor poate avea loc în contextul șanselor reduse de aprobare a bugetului pe anul în curs, după eșecul negocierilor cu partidele catalane. Acestea au impus ca temă de discuție autodeterminarea regiunii spaniole Catalonia, dar guvernul socialist, condus de Pedro Sanchez, respinge orice dialig pe această temă.

Proiectul de buget al Spaniei se dezbate începând de mâine. Ieri, la Madrid, a avut loc o amplă manifestație a opoziției de dreapta, care a cerut alegeri anticipate.

Potrivit RRA, posibila convocare a alegerilor generale obligă la dizolvarea parlamentulului și anunțarea scrutinului în 19 februarie, pentru a respecta termenul de 54 de zile prevăzut de lege.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău