Premierul solicită fluidizarea traficului la frontieră în perioada sărbătorilor

  • 24 Aprilie 2019 18:42
Premierul solicită fluidizarea traficului la frontieră în perioada sărbătorilor

Premierul Pavel Filip a cerut în ședința guvernului de miercuri, 24 aprilie, fluidizarea traficului la frontiera de stat în perioada sărbătorilor pascale, transmite IPN.

Pavel Filip a îndemnat responsabilii de la Poliția de Frontieră și de la Serviciul Vamal să întreprindă toate măsurile ca cetățenii moldoveni, care revin la baștină din țările în care lucrează, să ajungă cât mai curând acasă. Totodată, premierul a solicitat să fie intensificat controlul pentru a asigura în Noaptea Învierii securitatea antiincendiară în biserici, precum și ordinea publică în piețe și pe străzi.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a spus că în prezent pompierii efectuează verificări toate lăcașele sfinte. Acesta a dat asigurări că moldovenii, care revin acasă, nu vor întâmpina dificultăți la trecerea frontierei.

Premierul a mai solicitat ca structurile responsabile de eliberarea pașapoartelor și altor documente să lucreze și în zilele de odihnă, deoarece cetățenii moldoveni reveniți acasă utilizează această perioadă pentru perfectarea actelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
-0,04
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
2
Wed
4
Thu
7
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău