Premierul rus evită vizitele în provincie din cauza dezvăluirilor lui Alexei Navalnîi

  • 13 Iulie 2017 12:40
Premierul rus evită vizitele în provincie din cauza dezvăluirilor lui Alexei Navalnîi

Premierul rus Dmitri Medvedev evită vizitele de lucru în provincie în ajunul alegerilor regionale din cauza rating-ului scăzut după publicarea filmului-anchetă „El nu este Dimon“, realizat de Fondul de lupta împotriva corupției (FBK), fondat de opozantul Alexei Navalnîi, scrie „Vedomosti“, citând surse apropiate de Kremlin.

Conform publicației, din aprilie acest an, Vladimir Putin a vizitat patru din cele șaisprezece regiuni unde în septembrie urmeaza sa aiba loc alegerile guvernatorilor, iar până în ziua votării președintele rus intentioneaza sa viziteze si restul regiunilor. Medvedev, în schimb, în această perioadă nu a realizat nicio vizită în provinciile unde urmeaza alegerile. Totodata, din șase subiecte ale „federației” unde vor avea loc alegeri pentru parlamentele locale, el a vizitat doar teritoriul Osetiei de Nord. Liderul „Rusia Unită“ nici macar nu a venit la forumul propriului partid, organizat la Yaroslavl.

După cum susțin persoane din zona administrației prezidențiale,  după lansarea filmului FBK „El nu este Dimon“ și a protestelor populatiei în diferite regiuni ale țării, Medvedev a devenit un personaj ”toxic” pentru candidatii locali la alegerile guvernatorilor.

La sfârșitul lunii aprilie, agenția Bloomberg, citând două surse apropiate de premierul rus, a raportat că Dmitri Medvedev este îngrijorat cu privire la viitorul său politic pe fondul scăderii popularitatii sale și a protestelor în masă legate de investigația FBK. Potrivit sondajului „Levada Center, demisia guvernului rus este sprijinita de 45 la sută din ruși.

La începutul lunii martie, FBK a postat pe YouTube filmul-ancheta „El nu este Dimon“, în care susține că Medvedev a obtinut ilicit proprietati in tara si strainatate pe care le detine printr-o serie de fundații  si oameni de incredere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
24,24
Cer fragmentat
Umiditate:60 %
Vint:5,14 m/s
Wed
17
Thu
16
Fri
20
Sat
22
Sun
23
Arhivă Radio Chișinău