Premierul României, replică pentru Putin: „Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”

  • 09 Februarie 19:35
Premierul României, replică pentru Putin: „Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul”

Premierul Marcel Ciolacu a comentat vineri afirmațiile președintelui Rusiei, Vladimir Putin, potrivit cărora României și Ungariei li s-au luat o parte din pământuri și au fost date Ucrainei. Ciolacu a declarat că „Ucraina este un stat suveran și independent”, iar România a încheiat acorduri privind suveranitatea fiecărui stat.

„Nici eu, nici dvs. nu o să influențăm vreodată istoria. Înțeleg manipularea pe care o face dictatorul Vladimir Putin. România, când a aderat la Uniunea Europeană, a încheiat acorduri, fiindcă a fost obligată ca toate țările membre ale Uniunii Europene să încheie acorduri privind suveranitatea teritorială și granițele fiecărui stat. De aceea, câteodată mai mă supără când aud, mai ales când vin alegerile, acea poveste cu ungurii sau maghiarii care vin și ne fură Ardealul”, a declarat Marcel Ciolacu vineri, la Constanța, potrivit News.ro.

El a precizat că agresorul în acest război este Vladimir Putin. „În ceea ce privește cum s-a format Ucraina, eu vă spun un singur lucru: Ucraina este un stat suveran și independent, iar poporul ucrainean este suveran să-și decidă destinul, cum și noi ni-l decidem pe al nostru. Agresorul în acel război este Vladimir Putin. Restul, cum vrem să prezentăm istoria și cum s-o reașezăm cum ne convine, m-ați pierdut de client”, a mai comentat Ciolacu.

În eforturile sale de a argumenta că Ucraina este un stat creat artificial de Stalin, Vladimir Putin a invocat, în interviul acordat controversatului jurnalist Tucker Carlson, că Ucraina a primit de la Stalin teritorii care aparținuseră înainte de cel de-al Doilea Război Mondial României, Ungariei și Poloniei și spune că ar fi fost „cel puțin de înțeles” dacă aceste țări ar fi revendicat aceste pământuri.

El a mai spus însă că nu l-a îndemnat niciodată pe premierul naționalist maghiar Viktor Orban să o facă.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău