Premierul României, Mihai Tudose, efectuează vineri o vizită la Chișinău 

  • 17 Iulie 2017 17:50
Premierul României, Mihai Tudose, efectuează vineri o vizită la Chișinău 

Premierul român, Mihai Tudose, urmează să vină vineri în vizită la Chișinău, unde se va întâlni cu omologul său, Pavel Filip, scrie Ziarul Financiar în pagina electronică, citată de IPN.

Șeful executivului din România a precizat, după ce s-a întâlnit cu liderii europeni la Bruxelles, că României îi revine „o sarcină imensă pentru asigurarea drumului pro-european al Moldovei".

Premierul Mihai Tudose urmează să se întâlnească, la Chișinău, cu omologul său, Pavel Filip, însă nu are programată o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, au precizat pentru Mediafax surse politice.

„Politica de vecinătate, sprijinul din partea Comisiei Europene și al Consiliului pentru Moldova este foarte important. Nu trebuie să uităm nicio clipă că suntem o țară importantă a UE, dar suntem la marginea Uniunii Europene, și că ne revine o sarcină imensă atât din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei, dar și din punct de vedere al tot ceea ce va însemna Schengen", a declarat săptămâna trecută Mihai Tudose după întâlnirile cu liderii Comisiei Europene și Consiliului European.

Pavel Filip a fost în acest an, în luna martie, într-o vizită de lucru în România, la invitația premierului de atunci, Sorin Grindeanu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău