Premierul României, Marcel Ciolacu: Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova

  • 15 Mai 11:06
Premierul României, Marcel Ciolacu: Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți seara, că Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova, iar România va ajuta țara vecină, pentru că acolo "sunt români, nu sunt altceva".

Prezent marți seara la Digi24, Ciolacu a fost întrebat despre ultimele amenințări ale Rusiei la adresa președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a cărei politică a fost comparată de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, cu politica celui de-al Treilea Reich, notează Agerpres.

"Maia Sandu este singura soluție europeană și democratică pentru Republica Moldova. Nu există altă soluție democratică decât Maia Sandu. Pentru că și doamna Maia Sandu are alegeri, România va ajuta Republica Moldova, pentru că în Republica Moldova sunt români, nu sunt altceva. Nu mai sunt moldoveni, nu mai există limba moldovenească, este limba română și sunt români (...) Este greu să-și extindă frontul în acest moment domnul dictator Putin (...) Este un război hibrid, este normal să fie aceste amenințări, dar există și o logică militară, care arată că, dacă în Ucraina este un război armat, în Republica Moldova este un război hibrid", a răspuns premierul Marcel Ciolacu. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:43 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
17
Thu
18
Fri
21
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău