Premierul R. Moldova a adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie 2001

  • 12 Septembrie 2016 21:43
Premierul R. Moldova a adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie 2001

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a transmis condoleanțe autorităților și poporului american la împlinirea a 15 ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Pavel Filip i-a transmis mesajul său vicepreședintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden. Premierul a adus un omagiu victimelor tragediei, menționând că poporul Republicii Moldova este alături de cei care au avut de suferit de pe urma acestor acte violente. Totodată, Pavel Filip a reiterat poziția fermă privind condamnarea actelor de violență și terorism din întreaga lume și antrenarea în lupta comună împotriva acestora, se arată într-un comunicat al Guvernului.

”Acest act de violență imoral și fără precedent, împotriva Statelor Unite ale Americii, este de neiertat. Trebuie să fim uniți în lupta cu terorismul, care este o amenințare globală și care nu recunoaște frontiere naționale”, se mai spune în mesajul semnat de șeful Cabinetului de miniștri.

Pe 11 septembrie 2001, un grup de teroriști a deturnat patru avioane de pasageri, lovind turnurile World Trade Center (New York), precum și clădirea Pendagonului (Virginia), Statele Unite ale Americii. În urma atentatului au decedat peste trei mii de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău