Premierul promite tarife mai mici pentru gaz: „Guvernul întreprinde măsurile necesare”

  • 02 Mai 2023 12:43
Premierul promite tarife mai mici pentru gaz: „Guvernul întreprinde măsurile necesare”

Prețul va fi micșorat, însă nu acum. Asta a sugerat premierul Dorin Recean, după ce a fost întrebat astăzi, 2 mai, într-o conferință de presă dacă e posibilă vreo micșorare de tarif la gaz pentru consumatorii din Republica Moldova, în contextul în care prețul gazelor naturale pe bursele internaționale a scăzut considerabil în ultima perioadă, transmite Radio Chișinău.

„Guvernul întreprinde măsurile necesare. Iată și Energocom-ul și membrii Guvernului au fost în România, Grecia, ca să exploreze toate posibilitățile pentru a achiziționa gaz la preț mai ieftin și, respectiv, asta trebuie să ducă le descreșterea tarifelor și aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici”, a menționat Recean.

Precizăm că cetățenii Republicii Moldova achită astăzi pentru un metru gub de gaz aproape 30 de lei. Cea mai vertiginoasă creștere a tarifului a avut loc în perioada 2021-2022.

Amintim că din luna decembrie Chișinăul oferă întreaga cantitate de gaze livrată de Gazprom către malul stâng al Nistrului în schimbul energiei electrice, la un preț de 73 de dolari pentru un MW.

Autoritățile au dat asigurări că Rep. Moldova a cumpărat și stocat suficiente rezerve de gaze. Achizițiile de gaze se fac pe piețele internaționale dintr-un credit în valoare de 300 de milioane de euro acordat de BERD.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău