Premierul polonez Morawiecki consideră că grupul de mercenari Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin

  • 24 August 2023 14:50
Premierul polonez Morawiecki consideră că grupul de mercenari Wagner va fi mai periculos sub comanda lui Putin

Grupul de mercenari ruși Wagner va fi și mai periculos sub controlul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, după decesul încă neconfirmat oficial al liderului Evgheni Prigojin, a apreciat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters.

„Grupul Wagner ajunge sub conducerea lui Putin. Să își răspundă fiecare la întrebarea: amenințarea va fi mai mică sau mai mare? Pentru mine, este o întrebare retorică”, a spus Morawiecki într-o conferință de presă.

Gruparea Wagner a rămas fără liderul Evgheni Prigojin, care a decedat miercuri seară, 23 august, după ce avionul cu care se deplasa de la Moscova spre Sankt Petersburg s-a prăbușit la puțin timp de la decolare, în regiunea Tver.  Autoritățile ruse au anunțat că nu există niciun supraviețuitor.

La bordul aeronavei care s-a prăbușit miercuri, 23 august, în regiunea Tver, la scurt timp după ce decolase de la Moscova cu destinația Sankt Petersburg, se aflau 10 persoane: 7 pasageri și 3 membri ai echipajului.

Toți cei 7 pasageri erau comandanți ai Grupului Wagner, în frunte cu Evgheni Prigojin și „mâna sa dreaptă”, Dmitri Utkin, potrivit liste oficiale comunicată de Aviația Civilă a Federației Ruse – Rosaviatsia – și publicată de agenția de stat TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău