Premierul polonez Donald Tusk, în vizită în Ucraina

  • 22 Ianuarie 10:53
Premierul polonez Donald Tusk, în vizită în Ucraina

Premierul polonez Donald Tusk a început luni dimineață o vizită la Kiev, în Ucraina, a anunțat serviciul său de presă, scrie Agerpres.

Este prima sa vizită în țara vecină, care luptă împotriva invaziei ruse.

"La 22 ianuarie, prim-ministrul Donald Tusk s-a deplasat la Kiev. Șeful guvernului polonez se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu premierul Denis Șmigal", conform unui comunicat oficial.

Imagini cu Tusk coborând din tren au fost atașate la acest mesaj transmis prin email, precizează AFP.

Într-o declarație recentă, Tusk a spus că pregătește o vizită la Kiev, fără a specifica data exactă, din motive de securitate.

Fostul președinte al Consiliului European, care a preluat funcția de șef al guvernului de la Varșovia la 13 decembrie, a subliniat că situația din Ucraina și din prima linie a frontului este "problema numărul unu pentru securitatea poloneză".

"Alte probleme trebuie, de asemenea, abordate, inclusiv cele legate de interesele transportatorilor polonezi, așa că sunt lucruri de discutat la Kiev", a adăugat el.

Transportatorii polonezi, care blochează granița cu Ucraina din noiembrie pentru a denunța concurența neloială din partea Kievului, și-au suspendat protestul săptămâna trecută, în așteptarea rezultatelor discuțiilor dintre noul guvern de la Kiev și Bruxelles și a măsurilor pregătite de noua coaliție de guvernământ.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău