Premierul polonez: Actuala criză a migranților de la granița dintre Polonia și Belarus reprezintă "cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei" de după războiul rece

  • 21 Noiembrie 2021 12:07
Premierul polonez: Actuala criză a migranților de la granița dintre Polonia și Belarus reprezintă

Actuala criză a migranților de la granița dintre Polonia și Belarus reprezintă "cea mai mare tentativă de destabilizare a Europei" de după războiul rece, a afirmat duminică premierul polonez Mateusz Morawiecki, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Șeful executivului polonez l-a acuzat pe Twitter pe președintele belarus Aleksandr Lukașenko că a "lansat un război hibrid împotriva UE", asigurând că "Polonia nu va ceda șantajului și va face totul pentru a apăra frontierele UE".

Premierul polonez are prevăzută pentru duminică o întâlnire cu omologii săi din statele baltice - dintre care două, Lituania și Letonia, au la rândul lor o graniță comună cu Belarus - pentru a discuta despre această criză, pe care o va aborda și în turneul său de săptămâna viitoare în mai multe capitale europene.

Mii de migranți încearcă de luni de zile să ajungă în Uniunea Europeană dinspre Belarus. Situația a degenerat în ultimele săptămâni și mai multe mii de persoane au rămas blocate la frontiera polonezo-belarusă, provocând tensiuni importante între Minsk, susținut de Moscova, și Bruxelles. Europenii acuză regimul președintelui belarus Aleksandr Lukașenko de faptul că a orchestrat acest aflux de migranți - majoritatea provenind din Orientul Mijlociu - eliberându-le vize, ca să se răzbune pentru sancțiunile occidentale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău