Premierul Pedro Sanchez va începe președinția Spaniei la Consiliul UE printr-o vizită la Kiev

  • 30 Iunie 2023 09:18
Premierul Pedro Sanchez va începe președinția Spaniei la Consiliul UE printr-o vizită la Kiev

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez se va deplasa sâmbătă la Kiev, pentru a reitera sprijinul “de neclintit” al Uniunii Europene pentru Ucraina, în prima zi a președinției prin rotație a Consiliului UE asigurată de Spania începând cu 1 iulie, informează AFP.

Anunțul cu privire la această vizită a fost făcut joi de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timpul unei discuții prin videoconferință cu cei 27 de lideri ai Uniunii Europene reuniți la Bruxelles.

“Șeful guvernului (Spaniei) a subliniat că primul act al președinției spaniole va fi de a se deplasa la Kiev pentru a face vizibil (…) sprijinul de neclintit al Uniunii Europene pentru Ucraina, în toate domeniile: militar, umanitar și economic”, a confirmat la scurt timp biroul de presă al lui Sanchez, relatează Agerpres.

În prima zi a summitului lor de la Bruxelles, liderii europeni și-au reiterat angajamentul privind sprijinul pe termen lung acordat Kievului în fața agresiunii ruse.

“Este important să dublăm sprijinul pentru Ucraina, pentru capacitatea militară și ajutorul financiar”, a pledat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ucraina are statutul de candidat de aderare la UE și speră să obțină deschiderea negocierilor de aderare de la sfârșitul anului 2023, același lucru fiind valabil și pentru Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:2,06 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău