Premierul Pavel Filip vorbește despre vizita lui Dacian Cioloș la Chișinău

  • 01 August 2016 12:28
Premierul Pavel Filip vorbește despre vizita lui Dacian Cioloș la Chișinău

Prim-ministrul României, Dacian Cioloș, va efectua o vizită în Republica Moldova la finele lunii august sau începutul lunii septembrie.

Premierul Pavel Filip a menționat  astăzi că a avut o convorbire informală cu Dacian Cioloș și l-a invitat pe omologul său român să viziteze Chișinăul pe data de 27 august, atunci când Republica Moldova își va marca Ziua Independenței.

”Dacian Cioloș va fi neapărat în Republica Moldova în această perioadă. Am discutat cu el neoficial și mi-a spus însă că nu este sigur că va reuși pe 27 august, pentru că are o suprapunere a vizitelor câtorva comisari europeni și Premierului polonez la București, însă, la sfârșit de august – început de septembrie, cu certitudine, va fi la Chișinău. Nu avem o confirmare oficială, însă vă dezvălui din discuțiile private la  înțelegerile care am ajuns”, a precizat Pavel Filip.

În același timp, potrivit mediafax.ro care citează surse guvernamentale de la București, vizita premierului român la Chișinău va fi efectuată în condițiile în care pe 24 august va fi transferată primă tranșă din împrumutul de 150 de milioane de euro.

Acordul privind asistența financiară rambursabilă a fost semnat la Chișinău în data de 7 octombrie 2015. România a condiționat acordarea sprijinului financiar prin măsurile concrete de reformă din partea autorităților Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău