Premierul Pavel Filip va efectua o vizită oficială în Belarus, în perioada 6 - 7 iunie

  • 31 Mai 2017 09:48
Premierul Pavel Filip va efectua o vizită oficială în Belarus, în perioada 6 - 7 iunie

Premierul Pavel Filip va efectua o vizită oficială în Republica Belarus, în perioada 6 - 7 iunie, unde va avea întrevederi cu mai mulți oficiali.

De asemenea, la Minsk, Pavel Filip va participa la lucrările Forumului oamenilor de afaceri și la Zilele Culturii Republicii Moldova în Republica Belarus, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

Ieri Pavel Filip a avut o întrevedere cu Ambasadorul belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, cu care a discutat inclusiv detalii ale vizitei. 

„Trebuie să continuăm inițiativele lansate, inclusiv cele privind cooperarea economică și intensificarea schimburilor comerciale bilaterale. Avem o evoluție pozitivă în acest sens, pe parcursul primelor trei luni ale anului curent valoarea schimburilor comerciale a crescut semnificativ. Trebuie să explorăm în continuare posibilitățile existente”, a menționat Pavel Filip. 

Potrivit datelor statistice, volumul relațiilor comerciale cu Belarus a constituit 57 de milioane de dolari în primele trei luni ale acestui an, în creștere cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. În special au crescut importurile – cu 50%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău