Premierul Pavel Filip merge la Washington, pentru a se întâlni cu reprezentanții Departamentului de Stat al SUA

  • 24 Iunie 2018 18:16
Premierul Pavel Filip merge la Washington, pentru a se întâlni cu reprezentanții Departamentului de Stat al SUA

Premierul moldovean Pavel Filip va efectua săptămâna viitoare o vizită de lucru în SUA, unde va avea un șir de întrevederi cu reprezentanți ai Departamentului de Stat, transmite INFOTAG cu referire la surse din cadrul Guvernului de la Chișinău.

Potrivit sursei citate, Pavel Filip ar urma să aibă o scurtă întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Michael Pompeo.

Delegația Republicii Moldova a fost anunțată că, din cauza programului încărcat al șefului diplomației americane, întrevederea va fi de scurtă durată, precum și că nu sunt prevăzute filmări protocolare. Experții consideră că un asemenea caracter al întrevederii arată că SUA dorește să transmită un mesaj concret șefului Executivului de la Chișinău, notează INFOTAG.

Cea mai importantă întrevede pe care Pavel Filip o are programată la Washington este cea cu asistentul secretarului de stat al SUA, Wess Mitchell, responsabil pentru dezvoltarea relațiilor cu țările din Europa, Asia, precum și pentru relațiile cu NATO, UE și OSCE. Wess Mitchell a înlocuit-o în această funcție pe Victoria Nuland, care a vizitat Chișinăul și cunoștea bine situația din Republica Moldova. Mitchell s-a întâlnit și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, în aprilie, când acesta a făcut o vizită în SUA.
 
Interlocutorul agenției a menționat că, în cadrul vizitei lui Pavel Filip în SUA vor fi discutate chestiuni ce țin de integrarea europeană și implementarea reformelor în Republica Moldova, respectarea standardelor democratice, precum și aspecte ale securității în contextul situației regionale dificile.
Prim-ministrul Pavel Filip va fi însoțit de ministrul Apărării, Eugen Sturza, și de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Guvernul se teme că decizia instanței privind invalidarea alegerilor primarului de Chișinău va complica dialogul de la Washington. Anterior, Pavel Filip a declarat că "această decizie generează speculații, care sunt orientate împotriva guvernării".

"Cui folosește o asemenea decizie în mod real? Noi, ca guvernare, avem doar de pierdut în asemenea situație", a spus premierul.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău