Premierul pakistanez Imran Khan, testat pozitiv la COVID-19 la două zile după ce a fost vaccinat cu Sinopharm

  • 20 Martie 2021 15:15
Premierul pakistanez Imran Khan, testat pozitiv la COVID-19 la două zile după ce a fost vaccinat cu Sinopharm

Premierul pakistanez Imran Khan a fost testat pozitiv la coronavirus, la două zile după ce a fost vaccinat împotriva COVID-19, au anunțat sâmbătă serviciile sale, relatează AFP.

"În acest moment, cabinetul premierului nu poate decât să confirme că Imran Khan a fost testat pozitiv la COVID-19 și se află în autoizolare. Vom oferi mai multe detalii în timp util", au afirmat serviciile sale.

Imran Khan, 68 de ani, a fost inoculat joi cu vaccinul chinezesc Sinopharm, în timp ce Pakistanul se confruntă cu un al treilea val de epidemie.

Consilierul pe probleme de sănătate al premierului a calificat sâmbătă creșterea numărului de infectări din ultimele zile drept "o situație alarmantă".

Pakistanul a raportat peste 620.000 de cazuri de coronavirus, dintre care 13.800 de decese. Numărul limitat de teste efectuate sugerează că aceste cifre ar putea fi de fapt mult mai mari.

În locul măsurilor stricte impuse de alte țări, Pakistanul, cu o populație de 220 de milioane de locuitori, a preferat să aplice restricții "inteligente", localizate și limitate în timp, însă nu întotdeauna aplicate cu adevărat. După ce a cerut populației să nu intre în panică la începutul epidemiei, deoarece "97% dintre bolnavi se vindecă complet", premierul Khan i-a dojenit ulterior pe concetățenii săi, acuzându-i că "nu iau în serios pandemia".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău