Premierul Natalia Gavrilița, întrevedere la București cu președintele Senatului din România, Alina Gorghiu

  • 29 Noiembrie 2022 19:08
Premierul Natalia Gavrilița, întrevedere la București cu președintele Senatului din România, Alina Gorghiu

Președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a avut, marți, o întrevedere cu premierul moldovean Natalia Gavrilița, prilej cu care demnitarul român a reiterat sprijinul României pentru Republica Moldova în contextul eforturilor făcute de autoritățile de la Chișinău pentru aderarea la UE.

Potrivit unui comunicat transmis de Senat, Alina Gorghiu a salutat dinamica relațiilor și consistența cooperării bilaterale într-o perioadă deosebit de dificilă, remarcând determinarea guvernului moldovean de a continua reformele și a avansa pe drumul integrării în Uniunea Europeană.

Președintele interimar al Senatului a accentuat că este important ca acest demers 'să fie ireversibil și să aibă rezultate palpabile pentru cetățeni', precizează sursa citată.

Gorghiu a mai arătat că Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova este deosebit de utilă și din perspectiva extinderii sprijinului politic pentru Chișinău, fiind un instrument care trebuie valorificat atât pe dimensiunea de dezvoltare, cât și pe cea politică, se mai arată în comunicat.

Întrevederea a avut loc în marja reuniunii miniștrilor de externe din statele membre ale NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău