Premierul Natalia Gavrilița, după vizita în Ucraina: Integrarea europeană nu este doar despre prosperitate, este despre un spațiu în care niciun stat nu-și poate permite să încalce drepturile omului

  • 07 Decembrie 2022 17:10
Premierul Natalia Gavrilița, după vizita în Ucraina: Integrarea europeană nu este doar despre prosperitate, este despre un spațiu în care niciun stat nu-și poate permite să încalce drepturile omului

Integrarea europeană trebuie să reprezinte prioritatea națională în toate acțiunile și deciziile autorităților de la Chișinău, a declarat premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței cabinetului de miniștri, după vizita efectuată ieri în Ucraina, transmite Radio Chișinău.

Șefa Guvernului, care a vizitat inclusiv localitățile Bucea și Irpin, eliberate recent de sub ocupația rusă și unde armata rusă a comis o serie de atrocități și crime de război împotriva populației civile ucrainene, s-a arătat îngrozită de distrugerile lăsate în urmă de război, transmite Radio Chișinău.

„Am văzut consecințele acestor bombardamente care au loc și asupra infrastructurii în domeniul energetic, și asupra instituțiilor civile. Am fost și la Bucea și la Irpin. Nu știu cum, în secolul XXI, se putea ajunge la o asemenea dezumanizare care să ducă la adevărate crime de război.

Integrarea noastră europeană nu este doar despre prosperitate, este despre niște valori unde nici un stat nu-și poate permite să încalce drepturile unui om. Este vorba despre drepturile omului și realizarea lor într-un mod în care fiecare om, dacă se simte nedreptățit de stat, are posibilitatea de a-și face dreptate. Aceasta trebuie să continue să fie prioritatea noastră în tot ceea ce facem și toate deciziile pe care le luăm”,  a declarat Natalia Gavrilița

Premierul Natalia Gavrilița a efectuat marți, 6 decembrie, o vizită în Ucraina. La Kiev, șefa Guvernului de la Chișinău s-a întâlnit cu premierul ucrainean Denis Smihal. Cei doi oficial au convenit o mai strânsă cooperare între cele două țări în domeniul economic, energetic, securitate și apărare, în special pe segmentul transnistrean, construirea unui pod auto flotant peste Nistru și declararea anului 2023 Anul Culturii Ucrainene în R. Moldova.

Discuțiile au vizat și aprofundarea dialogului în formatul trilateral România-Rep. Moldova-Ucraina menit să ajute la dezvoltarea infrastructurii și interconexiunii cu Uniunea Europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău